Szerelem van a levegőben – itt a Valentin-nap

Cikkek 13. 2. 2023

Ahogy elmúlik a szeretet ünnepe és köszöntöttük az új évet is, minden figyelem a szerelemre szegeződik. Már januárban mindenhonnan a Valentin-napról hallani és a megfelelő ajándék kiválasztásáról. Felmerül a kérdés: mi legyen az a tökéletes Valentin-napi ajándék, amivel örömet szerezhet kedvesének?

A Valentin-nap története

A Valentin-nap története körbejárta a világot, így nem meglepő, hogy sokan ismerik a római pap, Szent Valentin legendáját. Szent Valentin február 14-én halt mártírhalált, mégpedig azért, mert nem adta fel kereszténységét a vallásüldözés idején. Egy másik legenda szerint Valentinnak azért kellett börtönbe mennie, mert Claudius császár megtiltotta, hogy a fiatal férfiak házasodjanak azért, mivel szerinte a nőtlen férfiak jobb katonák. Minden tiltás ellenére Szent Valentin továbbra is összeadta a fiatalokat keresztény szokások szerint. Ez szerint a legenda szerint is február 14-én halt meg és ezen a napon hagyott búcsúlevelet, melyet így írt alá: „A te Valentinodtól“. Bár a papot nem avatták szentté, a pápa elrendelte, hogy a kivégzése napján Szent Valentinre emlékezzenek és így lett Valentin a szerelmesek védőszentje.

Kevésbé romantikus a tény, mely szerint február 14-én tartották Lupercalia ünnepét az ókori Rómában. Ez az ünnep a tisztító szertartásokból és termékenységi rítusokból állt. Mindezt azért, hogy kiengeszteljék a farkas alakú Lupercus istent. Tették ezt úgy, hogy a papok fiatalokat ostoroztak, tisztulás és termékenység érdekében. Ezen a napon voltak kellemesebb szokások is: a fiatal lányok szerelmi jóslatot kaptak Júnó istennőtől, míg a férfiak virágot ajándékoztak a feleségeknek.

A Valentin-napi ajándék sokféle lehet, csakis pénztárca kérdése. A legkisebbek szeretetüket saját készítésű képeslappal fejezik ki. A felnőttek ágyba reggelitől kezdve, virágokon és wellnessen át teljesen a méregdrága kirándulásokig elmehetnek.

Az első számú választás Valentin-napi ajándékként: a virág

Köztudott, hogy a nők szeretik a virágot, a legtöbb nő által preferált pedig a rózsa. Amire figyelni kell a rózsa kiválasztásakor, az a színe, ugyanis jelentése van. Szerelem és szeretet szempontjából ajánlott a vörös és a burgundi, de a fehérrel sem ront el semmit, ha újrakezdést vagy ártatlanságot akar vele kifejezni. Világos rózsaszín új kapcsolat kialakulásakor megfelelő. Ami ezen a napon kerülendő, az a sárga vagy a barackszínű rózsa, mivel inkább a barátság szimbóluma. Bár az elefántcsontszínű rózsa is azt fejezi ki, hogy az adott személy fontos, de ez a kapcsolat nem romantikáról szól.

Kép

Ami a virághoz tartozik: a csoki

A csokoláde amellett, hogy finom, sok jótékony hatással rendelkezik. A minőségi, magas kakaó tartalommal bíró csokoládé jót tesz a szívnek, csökkenti a szélütés kialakulásának esélyét és ásványi anyagokat tartalmaz. Nem mellékesen jó a bőrnek, csökkenti a koleszterinszintet, segíthet a fogyásban és még a anyának és babának is jó. Meglepő módon megelőzheti a diabéteszt, kedvező az agy működésére nézve és még a közérzetünk is jobb lesz tőle.

Valentin-nap közeledtével sok üzletben kínálnak akciókat a csokikra, melyeket megtalál az akciós újságaikban. A Tiplino jóvoltából online átlapozhatja a Tesco, az Auchan, a Spar, a Lidl és az Aldi akciós újságait.

Valentin-napi film, mint romantikus és jó időtöltés

A filmezés jó programnak bizonyul abból a szempontból, hogy otthon is lehet végezni vagy el lehet látogatni egy moziba. A romantikus és egyben Valentin-napi filmek listáját még mindig a Szerelmünk lapjai és a Kisasszonyok című filmek vezeti, ahogy a megunhatatlan Igazából szerelem is. Jó film mellé dukál egy kis pezsgő, amit az iDrinks vagy a Mr. Alkohol weboldalakon is beszerezhet.

Kép

Ékszerek, mint tökéletes Valentin-napi ajándék

Nem csak nők számára megfelelő ajándék az ékszer vagy az óra, férfiakat is meg lehet vele lepni. Ha egyedi ékszert csináltatna inkább, keresse fel az R.M. Ékszer webáruházat, ami kézműves ékszereket kínál. Kiegészítők és ékszerek a Vivantis webáruházban is találhatók, ahol még pénzvisszatérítéssel is spórolhat. Olyan híres márkák ékszereit, mint a Pandora, Swarovski, Olivia Burton vagy Ted Baker, az Argento webáruházból is beszerezhet.

Kicsit költségesebb Valentin-napi ajándék - Wellness és kirándulás

Sokan szeretik az aktív időtöltést és közben világot látni. Egy wellness kirándulással vagy az nélkül is jó Valentin-napi ajándék. Az is opció, hogy egybeköti egy városnézéssel. Párizs, Róma, Madrid, Barcelona vagy bármelyik más város is könnyen elérhető, gyors szállás és repjegy foglalással. Segítségére lehet a Booking.com a Maiutazas.hu portál vagy az Utazzitthon. Valentin-nap alkalmából sok romantikus csomag érhető el ezeken a portálokon. A teljeskörű szolgáltatásnak hála csak kattintania kell és kész is a meglepetés.

Kép

Hasonló üzletek

Rmekszer, Vivantis, Maiutazas, iDrinks, Mr. Alkohol, Utazzitthon

Tényleg szeretné elveszteni a  15 % z összeget minden internetes vásárlásából?

Elég, ha ingyenesen regisztrál, így nem marad le semmilyen jutalomról.

Most pluszban szerezhet 2000 Ft összeget a vásárlásaiért. Minden jutalom után további bonuszjutalmat szerezhet azonos értékben. A bónuszjutalmakkal összesen 2000 Ft összeget szerezhet.

- vagy -
A regisztrációval egyetért a felhasználási feltételekkel és a személyes adatok feldolgozásával.
Van már fiókja? Jelentkezzen be