Cyber Monday

Cikkek 11. 10. 2023

A Cyber Monday a Black Friday utáni hétfőn megrendezett leárazás, amely a 2023-as évben Magyarországon november 27-én kerül megrendezésre.

A Cyber Monday az Egyesült Államokban a hálaadást követő hétfőn az e-kereskedelmi tranzakciók marketingfogalma. A kiskereskedők hozták létre, hogy az embereket online vásárlásra ösztönözzék. A Cyber Monday a Hálaadást követő hétfőn kerül megrendezésre; a dátum évtől függően november 26. és december 2. közé esik. 2023-ban a Cyber Monday Magyarországon november 27-én kerül megrendezésre.

Cyber Monday vagy Black Friday

A Cyber Monday a Fekete Péntek, azaz a Black Friday online megfelelőjévé vált, és lehetőséget kínál a kisebb kiskereskedelmi weboldalaknak, hogy felvegyék a versenyt a nagyobb láncokkal. A kezdetektől fogva nemzetközi marketingfogalommá vált, amelyet az online kiskereskedők világszerte használnak.

Az elmúlt évek adatait elemezve kiedrült, hogy az üzletek többsége kínál attraktív akciókat és csökkenti olyan termékeik árát is a Cyber Monday napján, amik a Black Friday ideje alatt nem voltak akciósak. Ezzel természtesen könnyen lehet, hogy a termék, amit vásárolna olcsóbb lesz a Cyber Monday idején, mint a Black Friday alatt.

Black Friday és Cyber Monday: ami boldoggá teszi az embereket

Az éves vásárlások 8,9%-a a Black Friday és Cyber Monday vásárlási láz alatt történik. Mivel az amerikai hagyomány szerint ezt a napot a hálaadás utáni Hétfőn rendezik meg, lehetőséget adva azoknak is a kedvezményes vásárlásra, akik az ünnep alatt nem tudtak élni az akciókkal, de még is szeretnének kedvező árakon vásárolni. Az idei évben ez a nap November 27-éra esik. Ahogy mindenhol a kereskedelemben több oldalon is számíthatunk akciókra és extra kedvezményekre.

Cyber Monday az Alza webáruházban

A Cyber Monday ajánlatok általában November 27-én jelennek meg a Black Friday napok lezárásaként. Ekkor érdemes szemfülesnek lenni, hogy elcsípjük az utolsó kedvezményeket, ha az előző héten a Black Friday ideje alatt lemaradtunk az ajánlatokról és nem tudtunk részt venni az akciókban, de még is szeretnénk kedvező árakon vásárolni. Elmondhatjuk, hogy tapasztalataink alapján az Alza viszonylag hosszú Black Friday időszakot és még a Cyber Monday után is akciós napokat biztosít a spórolni vágyó vevőknek, így biztosan lesz idő körültekintően megtalálni a legjobb ajánlatokat ez idő tájt.

Akár 60-80%-os leárazásokat is találhatnak a webáruházban, így biztosak lehetnek abban, hogy az amúgy is nagyszerű árak mellett még nagyobb kedvezményekre tehetnek szert. 

Cyber Monday az Aliexpress webáruházban

Az Aliexpress nem fukarkodik a magas kedvezményekben ilyenkor sem. A kedvezmények mértéke elérheti a 90%-ot is. Bizony, jól olvassák, akár 90% kedvezmény! A legnépszerűbb kategóriák az elektronikai eszközök, erre általában 40-50% körüli az akció, a ruházat, amire akár 80-90% is járhat, cipők akár 60% kedvezménnyel és még sok más alacsony árú terméket is megtalálhatunk az oldalon. 

Persze az ingyenes szállítás sem ritka, ha tüzetesebben szemlélődünk biztosan találunk ilyen opciót is. Az elmúlt években kupon akciók is fellelhetők voltak az Aliexpress Cyber Monday keretein belül. Termék specifikusak, vagy adott dollárnyi kedvezményt kínáltak.

A legjobb ajánlatokat több helyről is beszerezhetjük az esemény idején. Először is, mindenképpen érdemes feliratkozni az Aliexpress hírlevelére és regisztrálni az oldalra, hogy elsőként értesülhessünk a friss akciókról. Valamint az sem elhanyagolható, hogy az újonnan regisztrálóknak extra kedvezmények is járnak kupon formájában. A Tiplinón segítünk Önnek abban is, hogyan tud vásárolni az Aliexpress oldaláról. 

Mire kell figyelni az akciók alkalmával, mik a leghasznosabb tippek?

Az akciók alkalmával nem árt figyelmesnek lennünk és felkészülten kezdeni bele a vásárlásba. Főleg igaz ez az egyik legmarkánsabb kereskedelmi esemény esetén, mert ha meggondolatlanul esünk neki a vásárlásnak a hatalmas marketing áradat hatására, könnyen lehet, hogy nem a legjobb döntéseket hozzuk meg és a pénztárcánk bánja kárát. Teljesen felesleges dolgokat vásárolunk úgy, hogy nincs is szükségünk rá, de az ára megtetszett így éreztük a késztetést a megvásárlására. A legjobb stratégia lehet, ha először is összeírjuk milyen termékeket szeretnénk magunkénak tudni, mi az ami érdekel minket és utánanézünk ezek árainak még a nagy esemény előtt. Továbbá nem árt tájékozódni minél több forrásból a termékek árait illetően. Segítségünkre lehet a Google vagy egyéb ár-összehasonlító oldalak is, így biztosan fogjuk tudni, hogy a meghirdetett kedvezmény valóban kedvezményes árat jelent-e számunkra. Viszont, ha valós szuper kedvezményre találtunk, akkor érdemes azonnal lecsapni rá, mivel az ilyen nagyszabású akciók esetében a készleteket hamar elkapkodják, ha bomba ajánlatról van szó. Úgyhogy legyen résen nem csak Black Friday idején, de a Cyber Monday ideje alatt is. 

Hogyan találhatom meg a legjobb Cyber Monday ajánlatokat a webáruházak oldalain?

A legjobb ajánlatok megtalálásának több módja is akad. Először is, mindenképpen érdemes feliratkozni a webáruházak hírleveleire, így ha éppen nincsen annyi időnk, hogy keresgéljünk kedvezmények után a neten, a legjobb aktuális promóciókat a webáruházak elküldik nekünk, valamint előfordulhat, hogy csak a feliratkozóknak szánt extra kedvezményekbe is belefutunk. A Tiplinón mi is mindig készülünk minden nagyszabású akcióra, így érdemes minket is figyelemmel követni, hisz igyekszünk a legjobb kedvezményeket elhozni Önöknek, még a Cyber Monday ideje alatt is. A közösségi média követése is jó ötlet lehet, mivel itt is értesülhetünk a legújabb promóciókról, így érdemes lájkolni a webáruházak oldalát a Facebook-on a friss hírekért, valamint a Google keresőjét is segítségül hívhatjuk és rákereshetünk “Cyber Monday” ajánlatokra.

Van mód arra is, hogy spóroljanak a vásárlásaikon a Cyber Monday után is?

Természetesen egész évben van lehetőség a spórolásra, hiszen az akciók nem csak az év végi kereskedelmi ünnepekre korlátozódnak. A legtöbb webáruház egész évben biztosít kedvezményeket és kupon akciókat, amelyről a Facebook oldalukon, a hírlevélre történő feliratkozás esetén is tájékozódhatnak, valamint a Tiplinó oldalán állandóan megtalálhatja az aktuális akciókat, kuponokat.

Hasonló üzletek

AliExpress, Alza, H&M

Tényleg szeretné elveszteni a  15 % z összeget minden internetes vásárlásából?

Elég, ha ingyenesen regisztrál, így nem marad le semmilyen jutalomról.

Most pluszban szerezhet 2000 Ft összeget a vásárlásaiért. Minden jutalom után további bonuszjutalmat szerezhet azonos értékben. A bónuszjutalmakkal összesen 2000 Ft összeget szerezhet.

- vagy -
A regisztrációval egyetért a felhasználási feltételekkel és a személyes adatok feldolgozásával.
Van már fiókja? Jelentkezzen be