Aliexpress útmutató: 9. rész - A csomag követése

CikkekBevásárlás 7. 9. 2022

Az Aliexpress-ről szóló sorozatunk lépésről lépésre végigvezeti önt a vásárlás menetén. A sorozat kilencedik része az Aliexpress-ről érkező csomagok nyomon követésével foglalkozik.

Megrendelte már az óhajtott terméket az Aliexpress-ről, és már alig várja, hogy felpróbálhassa az új ruháját? Esetleg azon gondolkodik, megérkezik-e vajon az új telefonja a nyaralás előtt?

Gyakorlott vásárló az Aliexpress-en? Ismeri a csomag nyomon követése funkciót is? A segítségével pontosan tudja majd, hol jár éppen a csomagja, ráadásul így könnyebben megelőzheti a problémákat, és ha kell, vitát is indíthat. Hiszen egészen biztosan nem szívesen fizetne olyan termékért, amely meg sem érkezett.

Csomag követése az Aliexpress-en

Amint az eladó elküldi a terméket, az Aliexpress e-mail-ben értesíti önt. Az e-mail megérkezése után telik a csomag védelmi ideje (Purchase protection) egyidejűleg a csomag kézbesítési idejével. Ez az idő rendszerint 39–60 nap.

Tiplino TIPP: Ha úgy látja, hogy közeleg az említett időpont, és a csomagja sehol sincs, lépjen kapcsolatba az eladóval. Ha nem reagál, forduljon az Aliexpress-hez, vagy indítson vitát.

A csomag követéséhez a következőképpen járjon el:

  1. Rendelései listáját a fiókja (Account) My Orders szekciójában találja.
  2. Keresse ki a konkrét rendelést, amelyet követni szeretne.
  3. Nyomjon a jobb oldalon található Track Order (rendelés követése) gombra.
  4. A részleteknél megtalálja rendelése pontos útját.
aliexpress kovetes

Tiplino TIPP: Eljutott a rendelés követéséig, de az angol nyelv nem az erőssége? Használja az Aliexpress-t magyarul, és máris könnyebb lesz. :-)

A csomag követése más weboldalakon

Csomagját nem csak az Aliexpress-en követheti: rengeteg más portál is kínál ilyen lehetőséget. Segítségükkel ellenőrizheti, hogy egyeznek-e az adatok az Aliexpress adataival, így csaknem 100%-ig biztos lehet benne, hol jár éppen a csomagja.

Ezeknek a portáloknak azonban van egy hátránya, mégpedig az, hogy nem minden csomag követését teszik lehetővé. Rendszerint a nagyobb értékű csomagokat követheti, amelyek rendelési száma R betűvel kezdődik.

A csomag követése a 17track portálon

Az egyik legnépszerűbb portál, amelyen nyomon követheti rendelését a 17track.

  1. Az oldal közepén található téglalapba másolja be a követési számot (Tracking number). FIGYELEM: Ne keverje össze a követési számot (Tracking number) a rendelési számmal (Order number). A rendelési számmal ugyanis nem működik a keresés.
  2. Nyomjon a narancssárga Track (követés) gombra, és hamarosan megjelenik a találat.
track17

Van tapasztalata a csomagok követésével az Aliexpress-en? Ismer más weboldalakat is? Ossza meg velünk. :-)

Ajánlott cikkek

Hasonló üzletek

AliExpress

Tényleg szeretné elveszteni a  15 % z összeget minden internetes vásárlásából?

Elég, ha ingyenesen regisztrál, így nem marad le semmilyen jutalomról.

Most pluszban szerezhet 2000 Ft összeget a vásárlásaiért. Minden jutalom után további bonuszjutalmat szerezhet azonos értékben. A bónuszjutalmakkal összesen 2000 Ft összeget szerezhet.

- vagy -
A regisztrációval egyetért a felhasználási feltételekkel és a személyes adatok feldolgozásával.
Van már fiókja? Jelentkezzen be