Aliexpress útmutató: 8. rész - A megfelelő méret kiválasztása

CikkekBevásárlás 7. 9. 2022

Az Aliexpress-ről szóló sorozatunk lépésről lépésre végigvezeti önt a vásárlás menetén. A sorozat nyolcadik része a megfelelő méret kiválasztásával foglalkozik ruházat, cipők és gyermekruházat vásárlása esetén.

Annyi gyönyörű ruha és cipő található az Aliexpress-en csupán pár forintért, hogy az ember a legszívesebben mindet megvenné. A kezdeti lelkesedés ellenére se felejtsen el odafigyelni néhány dologra a vásárlás során - talán a legfontosabb a megfelelő méret kiválasztása.

Biztosan ismeri azt az érzést, amikor a próbafülkében döbben rá, hogy a ruha a derekán túl bő, a csípőjén meg szűk. Ennek a kockázata akkor is fennáll, ha látatlanban vásárol az interneten. Ha önnek sincs pontos konfekciómérete, nem olyan könnyű a ruhavásárlás. Néhány tippel azonban megkönnyítjük a dolgát, hogy minden Aliexpress-en vásárolt ruha úgy álljon, mintha magára szabták volna.

A megfelelő méret kiválasztása az Aliexpress-en

Sorozatunk előző részében arról volt szó, hogyan vásároljunk ruhákat az Aliexpress-en. Most folytatjuk ezt a témát, ugyanis a ruhák és cipők méretének kiválasztásáról lesz szó.

Megesik, hogy a boltban csak úgy ránézésre, próbálás nélkül megvesz valamit. Az internetes rendelés során jobb, ha körültekintőbben vásárol. Ne hagyatkozzon arra, hogy ha a belföldi üzletekben mindig M a mérete, így lesz az Aliexpress-en is. A ruhák és a cipők méretezése ugyanis minden országban más.

aliexpress ft


Ruházat

Ruhák, pólók, kabátok vagy zakók - a képeken a modelleken remekül néznek ki, de ne feledje, a képek néha hazudnak.

Első lépésként keresse ki a mérettáblázatot, amelyet lejjebb talál a termék részletes leírásánál (Overview). Ezután bizonyosodjon meg a pontos méreteiről - legyen alapos, ne hagyjon ki egy méretet sem. Az 1-2 centiméteres eltérés normális, ezt ne vegye figyelembe.

Minden méret passzol? Remek, mehet is a termék a kosárba.

Ha az egyik adat alapján S, a másik szerint L a mérete, inkább keresgéljen tovább - hacsak nem jártas a varrásban, és át tudja alakítani a ruhát igény szerint.

aliexpress meretek


TIPP: Ne feledkezzen el a magasságáról sem. Máshogy áll a ruha egy 160 cm és egy 180 cm magas alakon. Rendeljen inkább hosszabbat, hiszen rövidíteni lehet a ruhát, de hosszabbítani nem.

Cipők

Az Aliexpress minden alkalomra kínál cipőket: tornacipőket és magas sarkú cipőket egyaránt. Hasonlóan, mint a ruháknál, itt is keresse a mérettáblázatot. Ha nem biztos a méretében, egy földre helyezett papír segítségével mérje le a talpa hosszát a sarkától a lábujjakig. Nyugodtan kérjen segítséget, ha egyedül nem tudja lemérni. A talpa hosszúsága alapján ki tudja választani a mérettáblázatból a megfelelő méretet.

Figyeljen oda, ha unisex cipőt vásárol, hogy a méret különbözhet a férfiaknál és a nőknél. Mindig keressen külön férfi és női mérettáblázatot.

Gyermekruhák

A gyermekek úgy nőnek, mint a gomba, így nagyon gyakran van szükségük új ruhadarabokra. Az Aliexpress gyermekruházat széles választékát kínálja kitűnő árakon.

Ebben az esetben is keresse a mérettáblázatokat, amelyek a méreteken kívül a gyermek korát is tartalmazzák. Ha gyermeke átlagos méretű, ez az információ nagy segítség lehet. Ehhez járul hozzá a gyermek magassága, valamint a ruha méretei.

TIPP: Ne feledje, az Aliexpress-en rendelt ruha nem érkezik meg másnap. Gyermekruházat vásárlása esetén vegye figyelembe azt is, mennyit nőhet gyerkőce nagyjából egy hónap alatt.

Rendelt már az Aliexpress-ről?

Van már tapasztalata az Aliexpress-es vásárlással? Megfelelő méretet rendelt, vagy jobb lett volna egy mérettel kisebb vagy nagyobb? Ossza meg tapasztalatait a többi vásárlóval. :-)

Ajánlott cikkek

Hasonló üzletek

AliExpress

Tényleg szeretné elveszteni a  15 % z összeget minden internetes vásárlásából?

Elég, ha ingyenesen regisztrál, így nem marad le semmilyen jutalomról.

Most pluszban szerezhet 2000 Ft összeget a vásárlásaiért. Minden jutalom után további bonuszjutalmat szerezhet azonos értékben. A bónuszjutalmakkal összesen 2000 Ft összeget szerezhet.

- vagy -
A regisztrációval egyetért a felhasználási feltételekkel és a személyes adatok feldolgozásával.
Van már fiókja? Jelentkezzen be