Aliexpress útmutató: 4. rész - Hogyan kerüljük el a csalókat a vásárlás során

CikkekBevásárlás 7. 9. 2022

Az Aliexpress-ről szóló sorozatunk lépésről lépésre végigvezeti önt a vásárlás menetén. A sorozat negyedik részében arról lesz szó, hogyan lehet elkerülni a csalókat a vásárlás során. Bemutatjuk önnek az egyszerű stratégiát, amely segítségével minimalizálódik annak az esélye, hogy a vásárlás során probléma adódik.

Az Aliexpress internetes áruház nem véletlenül népszerű az egész világon. Itt ugyanis mindent megtalál, ami csak egészbe jut - ruhák, kiegészítők, telefonok vagy játékok. Ehhez hozzájárulnak a sokszor hihetetlenül alacsony árak, az ingyenes szállítás és a megbízhatóság.

Az Aliexpress teljesen biztonságos, mint vásárlás, mint fizetés terén. A webáruháznak fontos a jó hírneve, ezért nagyon ügyel az eladók megbízhatóságára. Ha mégis probléma merülne fel, az ügyfélszolgálat nagyon készséges - de még jobb, ha teljesen elkerüljük ezeket  problémákat. Mindegy, hogy már vásárolt az Aliexpress-en, vagy csak most készül, néhány tippel segítünk megelőzni az esetleges problémákat.

1. Ne felejtse el megnézni az eladó értékelését

Biztosan észrevette már, ha egy bizonyos terméket nézeget, a kép fölött egy százalékban megadott értékelést talál. Ez pont az, amit minden vásárlás előtt meg kellene néznie. Ez ugyanis az eladó értékelése, amelyből kiderül, mennyire megbízható.

Általánosan érvényes, hogy minél drágább terméket vásárol, annál magasabbnak kellene lennie az eladó értékelésének. Jó értékelésnek 90% feletti érték számít, 95% felett pedig igazán nincs oka aggodalomra - ezek az eladók rendkívül megbízhatóak. Valljuk be, a 100%-os értékelés igazán ritka, de ez nem feltétlenül az eladó hibája. Az is előfordul, hogy a vásárló nem elég körültekintő, és rossz terméket rendel.

aliexpress ertekeles


2. Olvassa el a vásárlói véleményeket

Az Aliexpress termékeinél megtalálja a vásárlói véleményeket is a Customer Reviews résznél. Talán éppen a véleményeknek köszönhetően derül ki, hogy miért van az eladónak alacsony értékelése. Ebből kikövetkeztetheti, hogy az adott probléma érinti-e önt, és a vásárlás biztonságos-e önnek. Felhívjuk a figyelmét, ha magyarul használja az Aliexpress-t, a vásárlói értékelések nem lesznek lefordítva. Használhat azonban más fordítót, amely ugyanúgy elvégzi a feladatot.

Az értékelésekből az is kiderül, mióta árul az eladó az Aliexpress-en. Nagy segítséget nyújtanak az értékelésekhez csatolt fényképek is. ĺgy megnézheti, hogy fest a termék élőben, hiszen a weboldalra olyan képeket töltenek fel, amelyek a lehető legjobb szögből mutatják be a terméket, elfedve az esetleges hibáit. Az interneten rengeteg fényképet talál arról, mennyire másképpen néz ki az adott termék élőben, mint a fényképen. Ezek a képek sokszor szórakoztatóak, azonban hasznosak is: a többi vásárlót megkímélik a csalódástól.

aliexpress recenzio


3. Legyen elővigyázatos

Az Aliexpress biztonságos webáruház, de az elővigyázatosság sosem árt. Ismert tény, hogy csalók sajnos mindenhol vannak, és az Aliexpress-en ez különösen nagy csalódás lehet, hiszen a webáruház általában örömet okoz nekünk. Ezért mutattuk be ezt az egyszerű stratégiát, amelynek alkalmazásával minimálisra csökken az esélye, hogy csalás áldozatává váljon.

Ajánlott cikkek

Hasonló üzletek

AliExpress

Tényleg szeretné elveszteni a  15 % z összeget minden internetes vásárlásából?

Elég, ha ingyenesen regisztrál, így nem marad le semmilyen jutalomról.

Most pluszban szerezhet 2000 Ft összeget a vásárlásaiért. Minden jutalom után további bonuszjutalmat szerezhet azonos értékben. A bónuszjutalmakkal összesen 2000 Ft összeget szerezhet.

- vagy -
A regisztrációval egyetért a felhasználási feltételekkel és a személyes adatok feldolgozásával.
Van már fiókja? Jelentkezzen be