Mi fán terem az ouzo?

CikkekEgyéb  |  Szponzorált 16. 2. 2023

Az ouzo Görögország nemzeti itala, eredetvédelem alatt áll.

Az Ouzo azok számára lehet ismerős italfajta, akik jártak már Görögországba vagy Cipruson, vagy tisztában vannak a görög kultúrával. Az ouzo ugyanis Görögország nemzeti itala, eredetvédelem alatt is áll, hiszen csak azt az italt lehet ouzónak nevezni, amely Görögországban vagy Cipruson készült. Az ouzo alapvetően egy égetett szesz, melynek jellegzetes ánizsos ízvilága van, az alkoholtartalma pedig 37-40 %. Az ouzo eredetileg tönkölypárlatból készült. Jellegzetes fűszere az ánizs, de más fűszereket is kevernek bele, mint a csillagánizs, a fahéj, a szegfűszeg vagy a koriander. Az olcsóbb márkák ánizsolajt is kevernek az italba, de minőségi ouzók csak a fűszeres finomszesz cukorral és vízzel hígított változatát tartalmazzák.

Az ouzo nem mondható nagyon erős italnak, ugyanakkor a cukortartalma miatt lassabban szívódik fel a gyomorban, ezért lassabban is érezzük a hatását. Leginkább aperitifként szokták fogyasztani hazánkban, de Görögországban vízzel vagy jéggel keverve kínálják, esetleg tisztán, de jól behűtve. Természetesen minden formában érdemes megkóstolni ezt a kellemesen ánizsos ízvilágú italt.

Magyarországon milyen ouzo márkák léteznek, és hol lehet őket kapni?

Ha ouzót szeretnénk kóstolni, azt már Magyarországon is megtehetjük, nem kell egészen Görögországba, vagy Ciprusra utaznunk érte. Számos márka érhető már el a hazai italwebshopok kínálatában. Ebben a tekintetben az italkereso.hu oldal rendelkezik az egyik legszélesebb ouzo ital kínálattal, számos márkát találhatunk meg, mint például az Ouzo 12, a Helenas Ouzo, a Metaxa Ouzo, az Ammos Ouzo, az Ouzo Pileus vagy a Thalassa Ouzo. Többféle kiszerelést is találhatunk, és bármelyik italt azonnal, raktárról, a legkedvezőbb árakon rendelhetjük meg.

Kép

Tényleg szeretné elveszteni a  15 % z összeget minden internetes vásárlásából?

Elég, ha ingyenesen regisztrál, így nem marad le semmilyen jutalomról.

Most pluszban szerezhet 2000 Ft összeget a vásárlásaiért. Minden jutalom után további bonuszjutalmat szerezhet azonos értékben. A bónuszjutalmakkal összesen 2000 Ft összeget szerezhet.

- vagy -
A regisztrációval egyetért a felhasználási feltételekkel és a személyes adatok feldolgozásával.
Van már fiókja? Jelentkezzen be