Mi az IBAN szám és hol található?

Cikkek 10. 2. 2023

Mi az az IBAN szám és hol található? Mi segítünk Önnek, hogy a Tiplinót gond nélkül tudja használni és megerősített jutalmait problémamentesen kérhesse ki bankszámlájára.

A Tiplinó rendszer nem annyira bonyolult, mint ahogy első látásra tűnhet. Esetleg ha egy kisebb probléma adódna akkor sem kell megijedni. Az ügyfélszolgálat munkatársai örömmel segítenek minden bajba jutott Tiplino felhasználónak. 

Mi az az IBAN szám? 

Az IBAN (International Bank Account Number) nemzetközi számlaszám, amelynek hossza és felépítése országonként változik. Maximum 34 karakter hosszú lehet, azonban általában inkább 28 karakteres, betűkből és számokból épül fel. Segíti a bankok nemzetközi utalások helyes feldolgozását. Az IBAN szám minden esetben az adott ország ISO 1366 szabvány szerinti kódjával kezdődik. Magyarországon ez az első két karakter az ország kódja: HU, majd a 3. és 4. karakter az ellenőrzőszám. Az 5 - 28. karakteren a belföldi pénzforgalmi jelzőszám.

A fenti adat megtalálható a havi számlaértesítőn vagy a számlavezető bankja is tud tájékoztatást adni róla, esetleg a netbankba bejelentkezve is megtalálja online. 

A SWIFT kód: a bankazonosító kódok az átutalási forgalomban a bankot jelöli. Ez pontosítja az összeg pontos továbbítását a kedvezményezett bankjához. 

Az IBAN számlaszámot használja, ha pénzt küld és ha pénzt fogad. Ha helytelenül adja meg, a bank rossz helyre küldheti a pénzt, ezáltal a Tiplino is hibás IBAN számlára küldheti el az Ön jutalmát, mindezek mellett pedig az érvénytelen utalásért plusz díjjal is terhelheti. Fontos megemlíteni, hogy mindig ellenőrizze le az IBAN-ját. Ezt megteheti a Google kereső segítségével, ahol a kereső mezőbe IBAN kalkulátor vagy IBAN kiszámítása néven több száz segítő weboldalt ad ki segítségül. 

Kép

IBAN szám Erste, OTP IBAN szám, hol találhatóak? 

Ma már a bankkártyát használni szinte rutinfeladat a hétköznapokban. Érintés mentes fizetés problémamentesen a vírus helyzetben nagy segítségünkre volt, viszont az utalás már olykor kifoghat rajtunk, főleg akkor ha külföldi számlaszámról lehet szó. 

Most már, hogy tudjuk mi az az IBAN bankszámlaszám és tudjuk, hogy épül fel. Az alábbi felsorolásban megtekintheti melyek az OTP IBAN szám és az ERSTE IBAN szám, illetve más bankok által használt azonosítókat: 

  • OTP azonosító - 117
  • Erste Bank azonosító - 116
  • CIB Bank azonosító - 107
  • Magyar Nemzeti Bank - 190
  • UniCredit Bank - 109
  • Cofidis Magyarország - 180
  • Magyar Államkincstár - 100
  • Magyar Cetelem Bank - 167
  • Magyar Takarékszövetkezeti Bank - 115
  • Raiffeisen Bank - 120
  • K&H Bank - 104
  • MKB Bank - 103
  • Budapest Hitel és Fejlesztési Bank - 101
  • Sberbank - 141

Mindenképp érdemes használnia és tudnia is merre találja az IBAN számlaszámot, amellyel megkönnyítheti a nemzetközi utalásokat és fogadásokat. Bátran kérjen segítséget tőlünk is az ügyfélszolgálaton vagy a bankjától. Érdemes tisztában lenni az alap dolgokkal, hogy életünket megkönnyebítsük ezáltal és ha ilyen eset fordulna elő, könnyen vegyük az akadályokat. 

Tényleg szeretné elveszteni a  15 % z összeget minden internetes vásárlásából?

Elég, ha ingyenesen regisztrál, így nem marad le semmilyen jutalomról.

Most pluszban szerezhet 2000 Ft összeget a vásárlásaiért. Minden jutalom után további bonuszjutalmat szerezhet azonos értékben. A bónuszjutalmakkal összesen 2000 Ft összeget szerezhet.

- vagy -
A regisztrációval egyetért a felhasználási feltételekkel és a személyes adatok feldolgozásával.
Van már fiókja? Jelentkezzen be